Paní primářko Vachová, děkujeme!

09.12.2016 16:06

Primářka MUDr. Marta Vachová z RS v centra v Teplicích prokázala dalším svým činem, že patří k těm málo neurologům, kterým záleží i na kvalitě života pacientů s roztroušenou sklerózou (RS). Stala se totiž vůbec prvním neurologem ze všech 15 specializovaných RS center v Česku, který získal oprávnění předepisovat pacientům s RS (v odůvodněných případech) konopí pro léčebné účely.
Prim. MUDr. Marta Vachová se tedy jako jedna z mála odborníků nezaměřuje jen na předepisování léků ovlivňujících průběh RS v počátcích onemocnění, ale pomáhá také pacientům v pokročilejším stadiu nemoci, kteří potřebují terapii, která jim může přinést úlevu zejména od bolestivých křečí. Paní primářko, DĚKUJEME!!!

Povolení předepisovat konopí pro léčebné účely mělo podle sdělení Státního úśtavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) k 9. lednu 2017 pouze 16 lékařů různých specializací, přičemž oprávnění vydávat toto konopí pacientům získalo 25 lékáren v ČR. Konopí pro léčebné účely lze předepisovat pouze prostřednictvím tzv. elektronického receptu. Pacientovi (nejen s diagnózou RS) může být předepsáno nanejvýš 180 g konopí na jeden měsíc.

Další infromace o konopí pro léčebné účely najdete ZDE.

Zpět